Jaahas. Tähän on siis päädytty. Takaisin blogien ihmeelliseen maailmaan parin vuoden tauon jälkeen. Edellistä blogiani jaksoin pitää vuoden päivät ja se kaatui - mihinkäs muuhun kuin laiskuuteen. Kuten moni muukin juttu elämässäni. En povaa tällekään blogille pitkää ikää, mutta vannomatta paras.

Ennen kirjoittelin lähes kaikesta. Nyt ajattelin keskittyä elämäntaparemonttiini, jossa aimo osaa näyttelee terveellisesti syöminen ja laihduttaminen. Kaikki alkoi siitä, kun avokkini kävi terveystarkastuksessa ja hänellä todettiin kohonnut kolesteroli. Miehisen mutkattomaan tapaan hän vain totesi muuttavansa ruokavaliotaan ja vähentävänsä tyydyttyneiden rasvojen syöntiä. Helppoa kuin mikä! Koska tiesin ilman testejäkin, ettei tilanteeni ollut varmaankaan kovin paljon parempi, päätin hypätä kelkkaan. Tästä eteenpäin tässä perheessä syötäisiin terveellisesti.

Lokakuusta lähtien olemme yhdessä ja erikseen opetelleet uusia elämäntapoja. Tämä ei ole mikään kuuri, tämä tähtää pysyvään muutokseen. Koska toivon enemmän kuin mitään, että laihtuisin takaisin vanhoihin hyviin mittoihin (noin 53-55 kiloa), minun täytyy kuitenkin ensin laihtua rutkasti ja vasta sitten opetella syömään sopivia määriä, jotta paino pysyy sallituissa rajoissa. Sen vuoksi ruokamääräni ovat nyt luonnollisesti pienempiä, mutta niiden sisältö tulee olemaan sama nyt ja myöhemmin, eli terveellistä perusruokaa ja herkkuja kohtuudella.

Uskon, että laihtuminen on puhdasta matematiikkaa. Jos kulutan enemmän kaloreja kuin saan ravinnossa, laihdun. Sitä ei saavuteta pillereillä tai voiteilla. Uskon myös, että monipuolinen ruokavalio on terveellisin. Siksi suhtaudun suurella skeptisyydellä kaikenkirjaviin laihdutusruokavalioihin (vähähiilihydraattiset, rasvattomat, Atkins, jne jne).

Kun aloitin, painoni oli 71-73 kiloa riippuen siitä, miten turvoksissa olin epäterveellisestä ruokavaliosta. Koska ensimmäiset pari tiputettua kiloa olivat vain nesteitä, lasken alkupainokseni 70. Jo parin viikon ajan olen punninnut itseni aamulla ja laskenut 2 viikon keskiarvopainoa (jotta päivittäiset, normaalit heilahtelut suuntaan tai toiseen eivät vaikuttaisi), tänään tuo kaava palautti arvoksi 68. Ja koska tavotteita pitää olla, päätin painaa kesäkuun lopussa 60 kiloa. Tahti siis -360 g/viikko. Ei kuulosta paljolta, mutta uskon, että tuonkin saavuttaminen on vaikeaa, koska en aio alkaa punnita joka suupalaani. Mutta onneksi minulla on aikaa...

weight.png