Pakko hehkuttaa: kävin eilen 45 minuutin kävelylenkillä!! Melki 6000 askelta ja matka reilut 4 km (mikäli mittariin on luottaminen). Vastasatanut lumi teki maisemat satumaisiksi.

Painokin on pudonnut reilun viikon jumituksen jälkeen! Kolmen viime päivän aamupunnitukset ovat olleet 65.0, 65.5 ja 65.0 kiloa. Ja 2 viime viikon keskiarvopainoni on jo lähes 66 kiloa. Uskomattoman helppoa on kyllä ollut tämä "laihduttaminen", kun on tehnyt itselleen selväksi, että ihan jokaista tarjottua pullaa ei oteta, pizzalla ja hampparilla ei käydä joka viikko ja karkkia ei osteta joka kauppareissulla. Karkkia tekee itse asiassa nykyään aika harvoin mieli (olen ollut jo 4 kuukautta lähes totaalikieltäytyjä). Eilisen kokouspäivän anti olisi ollut 2 lautasen kokoista viineriä, mutta eipä tehnyt edes mieli. Nämä kokouspullat ovat kyllä melkoista ihmettelyä aiheuttava asia, meillä on niitä töissä lähes joka päivä ja lähes joka kerta minulta kysytään, miksen ota. Sanon yleensä vain, ettei tee mieli, sillä seurauksella, että kysyjä puhisee ja pyörittelee silmiään ihmeissään. Eilen keksin, että seuraavan kerran, kun minulta kysytään, enkö ota pulla, vastaan että "en ota, syö vaan munkin pulla!". Syy siihen, miksi tämä toisten pullansyönnin vahtaaminen pistää huvittamaan, on se, että kysyjä on yleensä a. reilusti ylipainoinen, b. aloittanut laihdutuskuurin vuodenvaihteessa kovaan ääneen julistaen ja c. syö itse verenpaine- ja kolesterolilääkkeitä. Ja koska tunnen nämä ihmiset liiankin hyvin, en todellakaan ole sanonut töissä laihduttavani. Sillä eihän mulla ole mitään laihdutettavaa, mikä lie anorektikko olisin, minähän olen aliravittu jo nyt (BMI 26)! Jotenkin tuntuu, että mitä enemmän itse painat, sitä enemmän on oikeus arvostella muiden ruokavaliota. Ugh.

Jos omaa "onnistumistani" mietin, ehkä suurimpana muutokseen on vaikuttanut lämpimän ruoan lisääminen jokaiseen päivään. Yleensä syön jopa kaksi lämmintä ateriaa, toisen töissä ja toisen kotona. Arkisin omat kokkaukset pyörii samaa rataa; a. broileri- tai lohikiusausta, b. Mammadieetin kautta löytynyt IHANA "lempeänmausteinen broileripata" tai c. oma broileripata (muutama tomaatti ja sipuli isoina paloina uunivuokaan, päälle marinoituja kanafilesuikaleita -> uunissa 1/2-1 h -> mätetään riisin kanssa). Viikonloppuisin sentään kokeillaan uusia ohjeita ja tehdään vähän monimutkaisempia ruokia, sillä tykkään kyllä ruoanlaitosta. Jotenkin sitä vain kaipaisi arkeenkin lisää helppoja ja nopeita ruokaideoita.