Usein kuulee sanottavan, että viimeisten viiden kilon laihduttaminen on kaikkein vaikeinta, enkä ihmettele yhtään. Muutos on niin hidasta, että sitä tuskin huomaa. Vuoden alussa paino tippui kahden kilon kuukausitahtia, mutta nyt viimeisen puolen vuoden aikana tahti on ollut alle kilon kuukaudessa. Luultavasti syön suunnilleen yhtä paljon kuin vuoden alussa, mutta koska painoa on vähemmän, on kulutuskin pienempi ja kalorivaje jää siten ihan olemattomaksi. Vaikka liikunkin huomattavasti enemmän.

Ruokavalion olen saanut kuntoon, mutta määriä pitäisi vielä hieman tiputtaa. Syön varmaan hiukan enemmän kuin kulutukseni olisi, jos olisin tavoitepainossani eli viitisen kiloa kevyempi. Yksi vaihtoehto olisi tietenkin lisätä aktiivisuutta ja askelmittarin myötä olenkin saanut itseäni liikkeelle ihan kiitettävästi. Tämänkin viikon keskiarvo tähän mennessä on yli 13000 askelta päivässä, mikä on varmaan ainakin 5000 askelta enemmän kuin ennen askelmittaria. Nyt kun tämä motivaatiopuuska vain kestäisi.

Yksi mottoni tässä projektissa on ollut, että hakataan sitten vaikka päätä seinään niin kauan, että se alkaa tuntua hyvälle, jossain vaiheessa kuitenkin helpottaa. Niin on jo käynyt ruokavalion kanssa, sillä olen oppinut nauttimaan terveellisistä pöperöistä ja enää harvoin haikailen karkin perään. Viime viikollakin teimme kultsin kanssa ekskursion kaupan karkkihyllylle just for fun. Sen verran pitää kehityksessä pysyä, että tietää, millaiset valikoimat nykyään on. Ihan uskomattoman paljon on tullut uusia karkkipusseja sen jälkeen, kun olen viimeksi hyllyllä vieraillut! Mutta eipä tehnyt tiukkaa lähteä pois ostamatta yhtään niistä...

Nyt odotan, milloin sama tapahtuu liikkumisen suhteen. Kyllä sitä aina välillä oikein hinkuu lenkille, mutta vielä on pitkä matka siihen, että se olisi jokapäiväinen, odotettu ja pidetty rutiini. Olisi hienoa, jos illalla olisi "pakko" raahautua lenkille siksi, että haluaa sinne oman hyvinvointinsa vuoksi, eikä siksi, että on pakko saada mittariin askeleita. Mutta nyt vain hakataan päätä seinään ja raahaudutaan sinne lenkille aina kun ei ole tarpeeksi painavaa syytä olla menemättä.

Lopuksi vielä käyriä helmikuun alusta tähän päivään. Vihreä on viimeisten 30 vuorokauden keskiarvo ja sininen 3 päivän keskiarvo. Hiipuu, hiipuu, mutta vielä on laskeva trendi.

193507.jpg

PS. Löysin omannäköiseni sivupohjan ja siitä kiitokset Herkulle.