Kuten uhkasin ennen joulua, aloitin vuoden alusta tämän projektin taas uudelleen.. tai aion ainakin yrittää, motivaatio on vain vähän hakusessa... Ensimmäinen tavoite on oppia taas käymään vaa'alla ihan joka aamu (ja vieläpä muistaa laittaa lukemat taulukkoon!). Vuoden ensimmäisinä päivinä vaaka on näyttänyt karmivia lukemia, paino on ollut joka päivä 61.5 kiloa! Voi rähmä, miten tässä näin kävi? Olin ihan varma, että kunhan palaan ruotuuun uudenvuoden jälkeen, painoa karisee heti ensimmäisinä päivinä, koska jouluna ja välipäivinä tuli syötyä megasuolaista ruokaa ja paljon. Mutta eipä näytä laskevan, ei...

Mutta ei tässä kirvestä kaivoon heitetä, vaan sitkeästi aion puskea eteenpäin.  Vuoden alusta olen syönyt  fiksummin, mikä tarkoittaa, että olen yrittänyt tosissani valita terveellisempiä ja kevyempiä ruokia ja koittanut myös pienentää annoskokoja. Joululomilla tuli opittua taas vanha mättötekniikka eli söin suht harvoin ja silloin kun söin, mätin sitten kolme-neljä lautasellista (juu, ihan tosi!), kunnes en pystynyt muuta kuin kierimään sohvalle sulattelemaan sapuskaa...

Ja yksi juttu, johon aion kiinnittää huomiota on alkoholinkäyttö. En mä millekään tipattomalle ryhdy, vaikka viime vuonna olinkin ja se oli ihan jees kokemuksena, mutta kun lomalla olin koko ajan tasaisessa huppelissa, niin olis ehkä syytä vähentää... Jouluna vain tuli syötyä hyvin ja nautittua viiniä joka aterialla ja vähän välissäkin, mutta kyllähän arki itsessään vähentää käyttöä.. Sen verran ajattelin koittaa rajoittaa, että en vedä lärvejä ihan joka viikko, ruokaviinit aion nauttia kuten ennenkin. Voi kyllä olla, että tää työläisarki alkaa vituttaa sen verran, että nollaus aika ajoin on tarpeen...! Jää nähtäväksi.

Kuten sanoin, motivaatio tuppaa olemaan hakusessa. Yksi syy siihen on se, että mun on aina ollut vaikea rajoittaa syömistä. Ruoan laatuun voin kyllä vaikuttaa, mutta määrät tahtovat pysyä sellaisina, ettei niillä juuri laihtumaan pääse... Eli laihtumisen oon saavuttanut syömällä yhtä paljon kuin ennenkin (toki terveellisemmin!), mutta lisäämällä liikunnan määrää siten, että kalorivajetta syntyy. Mutta nyt kun oon jalkapuoli, se ei oikein onnistu. Koko ajan ajattelen, että kunhan jalalla pystyy taas liikkumaan, kaikki helpottuu... tiedä sitten onko jotakin tekosyiden keksimistä tai itsepetosta, mutta tuntuu vain, että on ihan oikein lykätä laihduttamista, kunnes koko paletti on taas kasassa... Nythän mennään siinä kuntoutumisen vaiheessa, että jalka taipuu n. 90 asteen kulmaan, ei enempää ja toisaalta ihan suoraksi en sitä saa. Eli kävely on hidasta puuhaa. Eilen kävin ensimmäistä kertaa "kävelylenkillä", vartin verran jaksoin ja matkaa kertyi varmaan noin 600 metriä! Varsinaista kuntoilua! Mutta toki aion yrittää kävellä päivittäin ihan jalan kuntoutumisenkin vuoksi.

Jees. Siinä päällimmäiset laihdutusuutiset. Kyllä mä vielä sinne 55 kiloon aion päästä, ja allekin, jos silloin siltä tuntuu. Ja kunhan saan taas projektin vauhtiin, jaksan varmasti päivittää blogiakin useammin... Nyt vain tuntuu, että pitää ensin löytää se motivaatio..!