Onpa ihanaa herätä lomapäivän aamuun, kun vaakakin näyttää uutta ennätysalhaista lukemaa!! 62 kiloa! Jokohan paino lähtisi taas laskuun..?

Viikonlopusta tuleekin hiukan vaikea laihdutuksen kannalta, sillä äitienpäivän vuoksi samana päivänä pitää käydä molemmilla mummuilla, mistä johtuen joudun syömään pakkopullat ja -pipperit kahdessa paikassa. Äiti sentään ymmärtänee, että en välitä makeasta niin paljon, että sitä pitäisi vielä kolmatta kertaa syödä. Katsotaan nyt.

Jotenkin tää pakkopullakulttuuri ärsyttää. Ei mulla ole nyt laihduttaessakaan ehdotonta kieltoa mitään ruoka-ainetta kohtaan, mutta kurjaa on se, että en pidä erityisemmin pullasta ja leivoksista, vaan söisin paljon mieluummin vaikkapa karjalanpiirakan tai lihapasteijan. Mutta yleensä tarjottava on aina makeaa ja sitä on sitten otettava väkisin, ettei tarjoaja vain loukkaannu. Ja sitten sen lihottavan pullan syömisestä ei edes nauti! Ja ei, pula-ajan eläneille ei sanota, että jättää pullat laihdutuksen takia syömättä!

Kaikkein ärsyttävin tuputtamiskeikka oli viime viikolla, kun pomo vei meidät kahville, enkä ottanut kuin kupin kahvia. Sain oikein nähdä vaivaa selittäessäni, että en todellakaan halua pullaa, enkä edes sämpylää (lounaasta oli alle kaksi tuntia ja vatsa täynnä) ja että en halua sitä pullaa edes kotiin vietäväksi ja illalla syötäväksi...! Toivottavasti viesti meni nyt perille, eikä pullaa tuputeta yhtä tarmokkaasti ensi kerralla... Ihanvarmaanjuu.

Mä en ymmärrä, miks aikuiselle ihmiselle täytyy tuputtaa jotakin, mitä se ei halua.